De zomer is in aantocht, en dat betekent zonnige dagen, warm weer en de perfecte gelegenheid om een stijlvolle zonnebril te dragen. In deze blog helpen we je bij het vinden van de perfecte zonnebril die bij je gezicht past, zodat je er fantastisch uitziet en je ogen beschermd blijven tijdens de zonnige dagen die voor de deur staan.

Bepaal je gezichtsvorm

Voordat je op zoek gaat naar de perfecte zonnebril, is het belangrijk om je gezichtsvorm te bepalen. Dit helpt je bij het vinden van monturen die je gezicht flatteren. Er zijn over het algemeen vijf gezichtsvormen: ovaal, rond, vierkant, hartvormig en langwerpig. Kijk in de spiegel of maak een foto van je gezicht en analyseer de vorm om te bepalen welke categorie het beste bij je past.

Kies monturen die je gezicht complimenteren

Nu je je gezichtsvorm kent, kun je op zoek gaan naar monturen die je gezicht flatteren. Hier zijn enkele richtlijnen voor het kiezen van monturen op basis van je gezichtsvorm.

Als je een ovaal gezicht hebt, heb je geluk! Bijna elk montuur past goed bij deze gezichtsvorm. Probeer monturen die iets breder zijn dan het breedste deel van je gezicht voor een uitgebalanceerde look.

Heb je juist een rond gezicht? Kies dan voor een hoekige montuur om je gezicht langer en smaller te laten lijken. Vermijd ronde monturen, omdat deze de ronding van je gezicht kunnen benadrukken.

Is je gezicht meer vierkant? Ga dan voor ronde of ovale monturen om de sterke lijnen van je gezicht te verzachten en je gezicht langer te laten lijken.

Let op de UV-bescherming

Terwijl je zoekt naar een zonnebril die goed bij je gezicht past, is het belangrijk om niet de UV-bescherming uit het oog te verliezen. Kies altijd een zonnebril met 100% UVA- en UVB-bescherming om je ogen optimaal te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

De juiste kleur en details

Let ook goed op de kleur en details van je zonnebril. Kies een montuur kleur die je huidtint en haarkleur complimenteert. Neutrale kleuren zoals zwart, bruin en schildpad zijn veelzijdig en passen bij bijna elke outfit, terwijl felle kleuren en opvallende patronen een gedurfd statement kunnen maken. Let ook op details zoals versieringen, logo's en lenskleur om je look verder te personaliseren.

De juiste zonnebril voor jou

Door rekening te houden met je gezichtsvorm, UV-bescherming, stijl en kleur, kun je een zonnebril vinden die perfect bij je past en je look helemaal afmaakt. Dus ga op zoek naar die perfecte zonnebril en geniet van de zonnige dagen in stijl en comfort! Houd je ervan om de trends te volgen? Kijk dan vooral eens op internet onder de zoekterm: zonnebril dames. Zo zie je in een oogopslag wat de hipste zonnebrillen zijn van dit moment. Dit helpt je mee in het kiezen van het juiste model voor jou.